Pasieka Miodowy Zakątek - Produkcja i sprzedaż miodów

Pasieka Miodowy Zakątek - Katarzyna i Łukasz Wisowscy, Tel. Katarzyna: 516 665 606, Łukasz: 514 396 269

Proces dekrystalizacji miodu

Naturalnym procesem miodu jest jego krystalizacja.

W zależności od rodzaju miodu krystalizacja przebiega szybciej bądź wolniej. Dla przykładu możemy dodać że miód rzepakowy skrystalizuje nam w przeciągu kilku tygodni od miodobrania, natomiast akacjowy nawet do roku czasu, zależy to od jego składu, głównie zawartości glukozy.

Odwrócić ten proces możemy poprzez dekrystalizację w specjalnie zbudowanym do tego celu dekrystalizatorze. Proces ten musi przebiegać w określonych warunkach aby cenne właściwości miodu nie zostały stracone.

Na życzenie dekrystalizujemy miodki w naszym dekrystalizatorze.

Dekrystalizator

Zamknij